Karasu Coğrafi Yapısı

Karasu Coğrafi Yapısı

Karasu Coğrafi Yapısı Yüzölçümü ve Genel

Karasu , Batı Karadeniz bölgesinin bitim, Marmara bölgesinin başlama noktasındadır. Denizden yüksekliği 31 metredir. 457 km² lik bir yüzölçümüne sahiptir. Yerleşim engebeli arazi üzerindedir. İlçenin başlıca yükseltileri Kızılcık ve Karasu Köyleri arasında, ilçe merkezinin güneyindeki Demirli Dağı, Resuller, Kancalar ve bunun yanında Konacık köyleri arasında yer alan, merkezin batısındaki Resuller Dağı’dır. Sakarya nehri, Maden deresi, Darıçayırı deresi, Okçu deresi belli başlı akarsulardır. Sakarya Nehrinin İlçe sınırlarındaki uzunluğu 43 km. dir. İlk ve sonbahardaki aşırı yağışlarda Sakarya nehri taşkınlara sebep olur. Nehir, İlçemiz Yeni mahalleden denize dökülmektedir.

Karasu Coğrafi Yapısı

Beldeler

Darıçayırı Beldesi, Kızılcık ve Karapınar köylerinin arazisini sel baskınlarından korumak üzere yapılmış Darıçayırı baraj gölü mevcuttur. Acarlar Longozu Subasar Ormanı Denizköy , Taşlıgeçit ve Camitepe köyleri ile sınırdır. Denizden 2 km içerde Doğu-Batı uzanımlı yaklaşık 7.5 km, kuzey-güney istikameti 0.9 km dir. Sahil uzunluğu 12 km dir. Dışbudak, kızılağaç ve söğüt türlerinden oluşan longoz ormanı (su basar ormanı) vardır. Göçmen ve birçok yerli kuş türünün konaklama ve barınma yeridir. Saha 1. derece doğal sit alanı ve Yaban hayatı geliştirme sahası olarak koruma altındadır. Ayrıca GEF 2 (Biyolojik Çeşitlilik ve Doğal Kaynakları Koruma) projesi dahilinde İğne ada longozunda yürütülen projenin yaygınlaştırma alanı olarak kabul edilmiştir.

İki bölgenin kesiştiği noktada yer almasına rağmen Karasu’da daha çok, Karadeniz’in iklimi baskındır. Yani genel olarak yaz ayları sıcak ve kurak geçerken, kış ayları soğuk ve yağışlıdır. Kış mevsiminde yağış türü genellikle yağmur şeklindedir. Yaz aylarında Karasu bölgesine geldiğinizde Karasuda Satılık Yazlık ve Karasuda Yazlık Fiyatları ile ilgilenmek yada Karasuda Satılık Emlak yatırımı yapmak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz
 
Bölgenin yıllık yağış ortalaması 1.200 mm’ dir. Bol miktarda aldığı yağışlar sayesinde, ilçe genelinde ormanların yarattığı yeşil bir bitki örtüsü hakimdir. 

Ormanlık alan varlığı toplam 12.465 hektardır. İlçede Akdeniz bitki örtüsü haricinde bütün ağaç çeşitleri bulunmaktadır.

Dünyanın en uzun üçüncü, Türkiye’nin de ikinci sahili olan Karasu Sahili’ne her yıl binlerce yerli ve yabancı turist gelmektedir. Bu uçsuz bucaksız sahil sadece deniz, kum, güneş turizmi için değil, Karasu Sahili kumunun şifası sayesinde romatizma gibi hastalıklar için de önerilmektedir.

Kaynak : http://www.karasu.gov.tr/cografi-yapisi

Scroll to Top